V tejto knihe nájdete viac ako 50 receptov k vlastnoručnej domácej výrobe údených, sušených a nasolených výrobkov z mäsa a rýb – od údených sleďov cez prosciutto a solené tresky či lososa údeného za studena až po lososa údeného horúcim dymom. Kniha je plná zrozumiteľných a jednoduchých návodov na stavbu vlastných udiarní a tiež tipov, ako improvizovať pomocou vonkajšieho grilu a bežného vybavenia domácnosti. Nájdete tu odporúčania, aké druhy dreva používať pre rôzne druhy potravín, ako nasoľovať v náleve i nasucho, a ďalšie odborné rady, ako sa zdokonaľovať v tomto prastarom kuchárskom umení. Dodajte dobrým surovinám šmrnc a prírodnú chuť.
Autor |
Turan T. Turan |
---|---|
Jazyk | český |
Väzba | tvrdá s prebalom |
Počet strán | 224 |
Formát | 19 x 24,5 cm |
EAN | 9788075291912 |
Prekladateľ | Stanislava Moravcová |
Rok vydania | 2016 |
Edícia |
Bylinky a korenie |