Slovensko je tradičná vinohradnícka krajina s bohatou históriou a potenciálom na pestovanie viniča a výrobu vína. Slováci to už dávno dobre vedia, zvyšok sveta sa to práve vďaka prvému slovenskému vinárskemu bedekru v angličtine dozvie. Známy slovenský enológ a somelier Vladimír Hronský v úvodných kapitolách objasňuje, ako sa víno u nás vyrába a označuje. Okrem prehľadu tradičných a nových vyšľachtených odrôd viniča predstavuje aktuálne trendy v domácom vinárstve a poradí, akým slovenským vínom a syrom si uctiť vzácnu návštevu zo zahraničia. Hlavnú časť publikácie tvorí výber najlepších 365 slovenských vín sezóny 2014/2015 a profily 50 slovenských vinárstiev. Skvelý darček pre cudzincov, ktorí hľadajú ten správny tekutý suvenír.
Táto kniha vyšla vďaka štedrej podpore Bratislavského samosprávneho kraja.
Autor |
Vladimír Hronský |
---|---|
Jazyk | anglický |
Väzba | flexi |
Počet strán | 256 |
Formát | 12.3 x 21.5 cm |
EAN | 9788055613406 |
Prekladateľ | Elena McCullough |
Rok vydania | 2016 |
Edícia |
Nápoje a koktaily |