Fanúšička Agathy Christie a milovníčka jedla Karen Pierce sa vo svojej kuchárke zameriava na jedlo z detektívnych románov Agathy Christie. Všetky ich prešla a spísala jednoduché recepty na pokrmy či nápoje, ktoré sú v nich spomínané alebo súvisia s dejom.
Kuchárske podklady doplnila mnohými zaujímavosťami o príprave a podávaní jedál v čase, keď Agatha Christie svoje knihy písala. Napríklad, keď sa v lietadle prvýkrát podávalo teplé jedlo alebo aká bola v Anglicku situácia ohľadom domáceho služobníctva počas druhej svetovej vojny. Na ceste od receptu k receptu spoznáte aj históriu horúcej čokolády, dočítate sa, kedy prišiel na svet prístroj na prípravu espressa a aká je spojitosť medzi slečnou Marplovou a marakujou a medzi Agathou Christie a Elvisom Presleym! A ako nás tak Karen Pierce zábavne prevádza „vražednými menu" Agathy Christie, uvedomíme si, že temné skutky sa môžu odohrávať v akejkoľvek „labužníckej" situácii: pri jedálenskom stole, na koktejlovej párty, pri neformálnom obede, na narodeninovom večierku, na halloweenskej oslave alebo pri popoludňajšom čaji. Pochutnajte si na ustriciach Rockefeller z Orient expresu, makarónoch so syrom od Hrdzavej mačky, staroanglickom rascovom koláči, waleských koláčikoch, dokonalej šálke horúcej čokolády... Ale pamätajte si - Recepty k vražde sú potravou nielen pre telo, ale aj pre myseľ.
Autor |
Karen Pierce |
---|---|
Pôvodný názov | Recipes for Murder |
Jazyk | český |
Väzba | tvrdá |
Počet strán | 200 strán |
Formát | 152 x 204 mm |
EAN | 9788027608584 |
Prekladateľ | Stanislava Moravcová |
Rok vydania | 2024 |