Pitie čaju má svoj pôvod v Číne. Chuť tohto lahodného nápoja poznali už pred mnohými storočiami. Do Európy sa však dostal až v 17. storočí. Od začiatku tu išlo o veľký obchod. Za britského impéria vybudovali obchodné cesty a stanovištia, ktoré zabezpečovali dovoz čaju z Číny, Indie a Indonézie, neskôr z Ruska a Kene. Príprava čajových zmesí sa stala umením. Táto knižka uvádza široký výber rôznych druhov čaju, jeho pestovanie, obchodovanie s ním, ale aj úlohu čaju v spoločenskom živote. Nájdete tu známe i menej známe druhy čajov z kvetov a bylín i návody na ich prípravu.
Autor |
Jill Normanová |
---|---|
Väzba | tvrdá |
Počet strán | 40 |
Formát | 125 x 160 |
Prekladateľ | Nasír Ahmed Zoberi |
Edícia |
Nápoje a koktaily |