Aktivita

Šéfkuchár rúca mýty o „zdravom“ stravovaní

Paleo, raw, light, bez cukru, bez lepku... v posledných rokoch sa roztrhlo vrece so zaručenými radami ako jesť zaručene zdravo, čo nášmu organizmu zaručene škodí a čo mu naopak, zaručene pomáha.
Šéfkuchár rúca mýty o „zdravom“ stravovaní

A nezriedka sa stáva, že si tieto návody na stravovanie a diéty odporujú. Vniesť poriadok do tohto chaosu sa rozhodol šéfkuchár Anthony Warner, známy aj ako „nabrúsený šéfkuchár“ (The Angry Chef).

Najskôr začal s písaním rovnomenného blogu a pokračoval knihou, ktorá vychádza aj vo Vydavateľstve SLOVART pod názvom Nabrúsený šéfkuchár. Bludy a pravda o zdravom stravovaní. Spojil sa s odborníkmi z psychiatrie, behaviorálnej ekonómie, dietológie a potravinárskej výroby, aby spolu s nimi odhalil, prečo toľko praktických a inteligentných ľudí podľahne rôznym bláznivým výstrelkom v stravovaní.

Možno to súvisí s tým, že ešte nikdy sme neboli vystavení takej záplave informácií o jedle a zdravom životnom štýle ako dnes. Diéta na úpravu črevnej flóry, paleo stravovanie, bezlepková diéta, konšpiračné teórie o cukre... Akokoľvek znejú niektoré bizarne a dokonca môžu byť zdraviu škodlivé, sme náchylní v ich účinok veriť a nebojíme ich vyskúšať. Anthony Warner neváha použiť aj tvrdé slová a na konci knihy má čitateľ k dispozícii všetko potrebné, aby sa nedal pomýliť stravovacími šarlatánmi.

 

O autorovi

Anthony Warner sa narodil vo Veľkej Británii v  roku 1973 a je vyštudovaný biochemik. Po desiatich rokoch strávených za sporákmi v reštauráciách, hoteloch a cateringových spoločnostiach sa zamestnal v potravinárskej značke Premier Foods, ako produktový/vývojový kuchár. Na svojom blogu bojuje proti nezmyslom v stravovaní, ktoré propagujú laici a celebrity ako Gwyneth Paltrow. Na Facebooku má takmer 11 000 fanúšikov a na Twitteri viac ako 19 000 followerov.

 

Ohlasy v medzinárodnej tlači

„Warner ničí jeden po druhom populárne mýty o jedle. Táto kniha vám umožní vychutnať si jedlo bez výčitiek, ba čo viac, môže prispieť k záchrane životov.“  - Guardian

„Ako kritička reštaurácií, kvalifikovaná šéfkuchárka a nenásytná osoba považujem túto knihu za fascinujúcu. Je to veľmi hĺbavá, vedecky podložená a odborná práca o zdravom jedle a čo je možno ešte dôležitejšie, celé to je podané veľmi zábavným spôsobom.“ - Lisa Markwell, Evening Standard

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o novinkách a akciách
Generuje redakčný systém BUXUS CMS spoločnosti ui42
X
Nákupný košík
V jednej objednávke nie je možné súčasne kombinovať predobjednávkové a bežné produkty.
Z tohto produktu nie je možné objednať požadovaný počet kusov. Znížte prosím počet kusov.
Tento produkt je momentálne nedostupný.
Produkt bol pridaný do košíka
Produkt bol pridaný do zoznamu vašich rezervácií
Nastal problém pri vkladaní do košíka. Kontaktujte nás prosím.
Dopravu máte zadarmo!
Nakúpte ešte za a dopravu máte zadarmo!