Nechajte sa vtiahnuť do kulinárskeho sveta Marcela Ihnačáka s jeho novou kuchárskou knihou Hostina a oslávte deň skvelým jedlom, nielen pri špeciálnej príležitosti. Hostinu môžete mať každý deň, stačí málo – kvalitné suroviny, nápadité kombinácie chutí a príjemná spoločnosť. Pretože menej je niekedy viac.
Pre Marcela je záhrada nevyčerpateľným zdrojom nápadov na nové recepty. Kniha ponúka 54 receptov, vďaka ktorým objavíte nové kombinácie chutí. Nechajte sa inšpirovať a pripravte polievky, mäso, zeleninu či dezerty tak, aby ste so svojimi blízkymi zažili skutočnú hostinu.
O autorovi
Marcel Ihnačák rokoch 2000–2003 pracoval v reštauráciách v Prahe. Už ako 23-ročný sa stal šéfkuchárom tamojšej reštaurácie Století. Varil pre prezidentov Višegrádskej štvorky, celebrity ako Karel Gott, Sean Connery či Calvin Klein. V roku 2003 odišiel do Londýna, kde sa zamestnal v exkluzívnej reštaurácii Pied-á-Terre. Podnik ocenený dvoma hviezdičkami Michelin patrí aj dnes medzi najvychytenejšie v Londýne. Neskôr nastúpil do známej reštaurácie Jamieho Oliviera Fifteen, kde sa stal sous chef. Po rokoch sa rozhodol pre návrat na Slovensko, kde sa podieľal na vzniku nových reštaurácií, pracoval ako šéfkuchár a varil v rôznych televíznych reláciách.
Snaží sa popularizovať a skvalitňovať varenie v školských jedálňach. Vo Vydavateľstve SLOVART mu vyšli kuchárske knihy Radosť variť a Zelenina, moja láska.