Marcel Ihnačák je známy slovenský kuchár a na knižnom trhu sa dobre uchytila jeho kuchárka Radosť variť, ktorá ponúka množstvo receptov z klasických, ale aj netradičných surovín. Nová kuchárka Zelenina, moja láska presvedčí aj tých najzarytejších mäsožravcov, aby ochutnali nádherné výtvory z cukiny, špargle, fazuľky, paradajok, papriky či ďalších druhov zeleniny. Nechýbajú ani slovenské klasiky ako kapusta a zemiaky, ktoré Marcel Ihnačák predstavuje netradičným spôsobom.
Recepty šéfkuchára sú jednoduché, nevyžadujú profesionálne skúsenosti a ani exotické suroviny. Ako hovorí sám autor: „Na týchto receptoch sa nedá takmer nič pokaziť, a keď omylom vynecháte ingredienciu, nič sa nestane.“
Marcel Ihnačák má za sebou hviezdnu kariéru v luxusnej pražskej reštaurácii Století a v reštaurácii Fifteen u Jamieho Olivera, a jeho kuchárka je určená ľuďom, pre ktorých je varenie rovnakou radosťou ako preňho samotného. „Cítiť vôňu a chuť dobrej zeleniny sa podobá ochutnávaniu vína,“ hovorí kuchár, ktorý varil pre mnohé prestížne podujatia a svetové osobnosti. Svojim varením by chcel prispieť k zdravšiemu životnému štýlu, preto aj v knihe motivuje čitateľov, aby používali miestne a sezónne potraviny.
Aká by to však bola kuchárka, keby neobsahovala sladkú bodku v podobe dezertov. Zelenina, moja láska má aj štyri bonusové kapitoly, ktoré prinášajú lahodné recepty s ovocím. Už iba pri listovaní sa zbiehajú slinky, takže s chuťou do varenia!